The interplay between artificial intelligence and intellectual property in a digitalised society

Acesta titlul unei lucrări provocatoare prezentate de Ionela Cuciureanu în fața unui public internațional în cadrul unei conferințe recent încheiate. Vă invităm să descoperiți mai multe detalii aici: https://icess.ase.ro/mini-track-on-business-law-and-sustainable-development/

Dreptul electoral din perspectivă interdisciplinară

Avem marea plăcere de a anunța că un număr special al revistei Curierul Judiciar, coordonată de Teodor Manea va apărea curând la Editura C.H. Beck. Articolele cuprinse în acest număr analizează în mod succint și din multiple perspective, aspecte cruciale pentru înțelegerea fenomenului electoral în general, respectiv a dreptului electoral în particular.

La acest număr au contribuit mai mulți membri CEDE și vă invităm să descoperiți lucrarea în ansamblul ei pe site-ul editurii C.H. Beck: https://www.beckshop.ro/curierul-judiciar-nr-2-2021

Cum ne pregătim pentru admiterea în profesiile juridice?

Astăzi, de la 19:30, Teodor Manea, membru CEDE, va vorbi alături de alți profesioniști ai dreptului despre cum ar trebui să ne pregătim în cazul în care ne dorim să intrăm într-o profesie juridică.

https://dezbateri.juridice.ro/cum-ne-pregatim-pentru-admiterea-in-profesie

Se încheie prima ediție a OLLL

Le mulțumim tuturor celor 77 de oameni care au participat la cele trei evenimente din prima ediție a primului nostru proiect, Online Legal Living Library (Avocatura).

Pentru CEDE, un ONG tânăr, acesta este un prim semn că suntem pe drumul cel bun. Vom continua să fim activi și să încercăm să venim în sprijinul dumneavoastră.

Revenim cu vești în viitorul apropiat.

Întâlnire cu Dragoș Ivan

Pe 22 martie, de la 18:00, Centrul pentru Etică, Drept și Educație te invită să descoperi ce fel de jurist vrei să fii printr-o discuție cu un om multilateral dezvoltat: Dragoș Ivan, avocat în Baroul București.

Dragoș a devenit avocat pe o fundație filologică și sociologică, cu un doctorat în Sociologie și o carieră de cadru didactic universitar în Europa. A trecut de la cercetarea relațiilor sociale văzute fie subiectiv în filologie, fie obiectiv în sociologie, la protejarea acestora din ipostaza de avocat. Dragoș a intrat în avocatură și a început să se implice în societatea civilă prin proiecte ce vizau controlul modului în care puterile statului își exercită puterile, fiind preocupat de modul în care sunt respectate drepturile fundamentale prin decizii politice. În momentul de față, Dragoș Ivan este unul dintre puținii oamenii care pot să vă explice ce înseamnă să te reorientezi profesional și să investești ani de zile în împlinirea unui vis.

Întâlnirea va avea loc prin intermediul platformei Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/83849842246

Meeting ID: 838 4984 2246

Un gând la moartea unuia dintre ultimii profesori mari

Moartea profesorului universitar de drept roman Emil Molcuț a lăsat un gol deocamdată imposibil de umplut în dreptul românesc.

Ionela Cuciureanu, una dintre colaboratoarele apropiate ale profesorului, vă poate spune mai multe despre cine a fost Emil Molcuț.

https://www.universuljuridic.ro/lacrimosa-dies-illa-quo-vadis-magister/

Azi discutăm cu Călin Arion-Bălescu-Mezei

Nu uita! Dacă ești interesat de avocatură ca profesie și vrei să știi ce te așteaptă la început, azi poți avea o discuție deschisă cu un avocat: Călin Arion-Bălescu-Mezei.

Te așteptăm pe Zoom de la 18:00:
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/
Meeting ID: 861 1143 1264

Aceasta este doar prima întâlnire dintre cele trei pe care CEDE le organizează în cadrul Online Legal Living Library.

Online Living Legal Library cu avocați

CEDE își lansează primul proiect! Unul mic, dar ambițios și util pentru toți cei implicați. Ne propunem să te aducem pe tine, student la drept, față în față cu trei avocați care îți pot spune, din interior, ce presupune meseria de avocat. Fără idealizări inutile, fără reclame la mari case de avocatură; cu bune și cu rele în mod onest.

Cei trei sunt Călin Arion-Bălescu (4 martie), Dragoș Ivan (22 martie) și Dan Pascu (6 aprilie). Dă click pe numele fiecăruia pentru a afla ce experiență are vorbitorul.

Proiectul se va desfășura pe Zoom și vom comunica linkul cu puțin timp înaintea fiecărui eveniment în parte.

Dacă vrei să participi sau dacă vrei pur și simplu să te informăm cu privire la acest eveniment, te rugăm să dai un mail la contact.etica@gmail.com Îți promitem că adresa ta de mail, precum și orice alte date cu caracter personal furnizezi cu respectiva ocazie nu vor fi folosite decât pentru organizarea primei ediții a Online Living Legal Library (Avocatura)